Choose language: Nederlands | English |

Geschiedenis

Casa Tulipa Rosa is een oude boerderij die bijna 200 jaar geleden is gebouwd. Het was eigendom van de familie Ivalidi. De familie Ivaldi heeft er tot voor 20 jaar gewoond en wijn verbouwd. De wijnen werden in de eigen wijnkelder onder het huis gemaakt en opgeslagen.

Het huis bestond uit 4 delen die na vererving eigendom waren van verschillende delen van de Ivaldi familie. Tot voor 20 jaar woonden de Ivaldi’s er zelf en verbouwden de druiven om in de eigen wijnkelder wijn van te maken. In 2007 hebben wij het huis van de 4 families gekocht inclusief 15.000m2 land rondom het huis Wijngaarden

Het huis is volledig opgetrokken uit natuursteen uit de regio Cavatore, bekend om de goede kwaliteit. Het is een traditionele Piemontese boerderij met dikke muren en lang van vorm met een cantina en wijnkelder eronder. De gewelfde plafonds zijn orgineel en dateren uit begin 19e eeuw.

Wijngaarden

De renovatie is uitgevoerd zodanig dat de meeste oude details behouden zijn gebleven. Het dak heeft de traditionele piemontese dakrand behouden. Bij de renovatie zijn tevens zoveel mogelijk oude materialen gebruikt waaronder de originele vloertegels en dakpannen.

Het land rondom het huis bevat vele fruitbomen, hazelnoot struiken en staat volgens de buren bekend om zijn vruchtbaarheid en ideale ligging voor wijnbouw. Tevens zit er in het eigen bos en de bossen van de buren veel klein wild wat in de vroege ochtend en late avond tevoorschijn komt. Bij het huis zit een eigen waterput die vroeger water leverde voor de boerderij en het huishouden.